Tradicija u proizvodnji zestokih alkoholnih pica
Rabat za sukcesivno poručene veće količine pića
Da bi se dobila kvalitetna rakija, treba koristiti plodove čiste sorte. Rakije proizvedene od čistih sorti kruške su danas sve traženije na tržištu. Plodovi kruške Viljamovke punu zrelost dostižu u drugoj polovini avgusta. Rakija proizvedena od kruške Viljamovke, pored svoje aromatičnosti, ima i svoju sortnu karakteristiku i osobenost, što je čini jedinstvenom. Plod kruške viljamovke sadrži 8-15 odsto šećera i veoma malo kiselina.
Naša domaća rakija od šljive se proizvodi od najkvalitetnijih plodova šljive. Ova čuvena rakija se peče u skladu sa tradicionalnim domaćinskim receptom uz poštovanje savremenih normi i standarda kvaliteta. U procesu obrade odvajamo košticu od ploda, čime se dobija raskošniji ukus koji pojačava uživanje svih čula. Našu rakiju ostavljamo da odleži 3 godine u podrumu, u hrastovim buradima.
Dobijena duplom destilacijom prevrele komine grožđa, Župsko vinogorje. Pored toga što se koristi za konzumiranje komovica se još od davnina koristi za obloge, masaže, i za spremanje mnogih narodnih lekova sa lekovitim biljem. Komovica se tradicionalno koristi za pravljenje obloga za reumatična mesta ili snižavanje visoke temperature.